„Ha semmin sem változtatsz, semmi sem változik.” – Tony Robbins

Mi az a mentálhigiénés tanácsadás?

A mentálhigiénés tanácsadás alkalmával egy arra megfelelő helyen – képzett, tapasztalt szakemberrel beszélhetünk nehézségeinkről, érzelmeinkről, gondolatainkról, a minket foglalkoztató témákról.

A beszélgetés bizalmas, nincsenek tabuk vagy előítéletek, és a szakembernek természetesen titoktartási kötelezettsége van.

A találkozások során belső erőforrásaink felfedezése, majd alkalmazása a cél.

A mentálhigiénés szakember segít érzéseink megértésében és abban, hogy megtaláljuk saját megoldásainkat. Az ilyen beszélgetések segítik kezelni a stresszt, a szorongást – utat nyitva ezzel a változás, a személyes fejlődés, az életminőség javulása felé.

Milyen esetekben segíthet a mentálhigiénés tanácsadás?

Minden olyan élethelyzetben, mikor nehézséggel küzdünk – elakadtunk, nem tudunk továbblépni, nem látjuk a megoldást – érdemes mentálhigiénés tanácsadóhoz fordulnunk. A szakember különböző módszerek, eszközök alkalmazásával segít, hogy felfedezzük saját erőforrásainkat, megtaláljuk legjobb saját megoldásainkat. Ilyen jellemző területek: párkapcsolat, család, munkahely, kiégés, veszteség, gyász, konfliktusok, válság, stb.

Kinek lehet szüksége mentálhigiénés tanácsadásra?

Ha úgy érezzük, nem vagyunk jól, beleragadtunk egy helyzetbe, tanácstalanok vagyunk, nem látjuk a kiutat, nem találjuk a megoldást, vagy esetleg „ugyanazokat a köröket futjuk” és ezen szeretnénk változtatni, tanácsos mielőbb megfelelő szakember segítségét kérni.

Hogyan segíthet a szakember?

Mikor izmaink túlfeszítése miatt izomcsomók jelennek meg a testünkben, azok megakadályozhatják a megfelelő vérkeringést, energiaellátást, úgy élményeink, traumáink blokkokat, „érzelmi csomókat” keletkeztethetnek bennünk, melyek akadályozzák, pszichés jóllétünk, életünk szabad folyását. Ahogy a masszőr segítségével eltűnnek testünkből az izomcsomók, a mentálhigiénés szakember segítségével feloldódnak az érzelmi akadályok, így sokkal könnyebben állunk helyt életünk különböző területein, energikusan válaszolhatunk a kihívásokra.