Osváth Györgyi diplomás mentálhigiénés tanácsadó, szakokleveles családvédelmi tanácsadó, gyermekvédelmi szakértő, fókusztréner, szupervizor vagyok.

A hozzám fordulóknak személyes életük ill. szakmai munkájuk során felmerülő nehézségeik megoldásában tudok hatékony segítséget nyújtani.

Azért, hogy ügyfeleim számára a lehető legtöbbet nyújthassam, folyamatosan fejlesztem szakmai kompetenciámat, repertoárom, így a közös munka során számos módszertani elemet, eszközt alkalmazok.

Ha kíváncsi vagy önmagadra, ha szeretnél fejlődni kapcsolataidban, ha van bátorságod változtatni, rálátni arra, hogy mi történik benned és körülötted, lehetőséget kínálok arra, hogy csoportos vagy egyéni foglakozás keretében megtehesd. Várlak szeretettel Szolnokon és Budapesten a III. kerületben.

Mentálhigiénés tanácsadó tevékenysége:

Többek számára bizonytalan lehet, hogy mit is takar pontosan a mentálhigiénés szakember fogalma. Azt szoktam, mondani, hogy hasonló egyetemi végzettség, mint a pszichológus, szintén az egyetemek pszichológiai tanszékein oktatják. Alapdiplomához kötött, tehát az elkezdéshez már rendelkezni kell egy diplomával. Legfőbb különbség a pszichiátertől és a pszichológustól, hogy bár dolgozhat pl. fogyatékosokkal, ill. más mentálisan sérült emberekkel, kompetenciája van felismerni a mentális betegségeket, de csak alapvetően egészséges embereket kezelhet. A pszichológushoz hasonlóan gyógyszereket sem írhat fel.

Definíciója: A mentálhigiénés szakember olyan szakember, aki a mentális egészséggel és érzelmi jól-léttel foglalkozik. A mentálhigiénés szakember széles körű segítséget nyújthat az embereknek az élet különböző területein jelentkező kihívások, nehézségek és pszichológiai problémák kezelésében. Néhány példa, hogy miben tud segíteni egy mentálhigiénés szakember:

  1. Pszichológiai problémák kezelése: Segíthet a különböző pszichológiai problémák, mint például depresszió, szorongás, pánikrohamok, poszttraumás stressz-zavar, evészavarok, függőségek, stb. kezelésében. A szakember a probléma mélyebb okait kutatja és terápiás módszerekkel segít azok kezelésében.
  2. Stressz és életmód kezelése: Az élet minden területén előfordulhatnak stresszes helyzetek, és a mentálhigiénés szakember segíthet a stresszkezelésben, a pihenési technikák, relaxációs gyakorlatok, és az életmódváltás tanácsadásával.
  3. Életvezetési tanácsadás: A mentálhigiénés szakember segíthet az életcél megtalálásában, a személyes fejlődésben és az életvezetési készségek fejlesztésében. Támogathat az élet különböző területein (pl. munka, párkapcsolat, család) jelentkező kihívások megoldásában.
  4. Önbizalom és önbecsülés fejlesztése: Segíthet az önbizalom növelésében, az önelfogadásban és az önbecsülés fejlesztésében. Ezáltal az egyén hatékonyabban képes kezelni a kihívásokat és konfliktusokat az életben.
  5. Párkapcsolati és családi problémák kezelése: A mentálhigiénés szakember segíthet a párkapcsolati problémák megoldásában, kommunikációs nehézségek kezelésében, és a családi dinamika javításában.
  6. Tanácsadás életmódváltáshoz és prevencióhoz: A mentálhigiénés szakember tanácsokkal látja el az egyént az egészséges életmód kialakításában és a mentális problémák megelőzésében.
  7. Krízishelyzetek kezelése: Segít a krízishelyzetek (pl. veszteség, válás, traumás esemény) kezelésében, és segítséget nyújthat a stresszel és szorongással járó helyzetekben.

Fontos megjegyezni, hogy a mentálhigiénés szakember segítsége nem csak akkor jelentkezik, amikor probléma van, hanem a pszichológiai egészség megőrzése és fejlesztése céljából is igénybe vehetjük szolgáltatásait. A pszichoterápia és a tanácsadás hatékony eszköz lehet a személyes növekedésben, a problémák megoldásában, és az életminőség javításában.